Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Europese binnenmarkt: potentieel voor de handel

Als reactie op de afgelopen week bekendgemaakte strategie van de Europese Unie voor de binnenmarkt benadrukt het 'Handelsverband Deutschland' (HDE) het grote belang van een functionerend en uniform economisch gebied in Europa.

"De afbraak van handelsbarrières en discriminerende regelingen in afzonderlijke lidstaten heeft nog groot potentieel", aldus HDE-directeur Stefan Genth. Handelaren uit de E-commerce en de stationaire handel, die buiten hun eigen landsgrenzen actief zijn, zijn aangewezen op vergelijkbare en eerlijke algemene voorwaarden in heel Europa. Met de strategie worden geen wetsvoorstellen gepubliceerd, maar een reeks maatregelen die tussen 2016 en 2018 gerealiseerd moeten worden.

Daaronder zijn ook enkele voorstellen om geoblocking te voorkomen. "De online-handelaren moeten ook in de toekomst zelf kunnen blijven beslissen aan wie zij hun waren aan willen bieden en tegen welke prijs", aldus Stefan. Geoblocking wordt vaak om praktische en economische redenen toegepast. Voor veel kleinere handelaren is het niet te doen om de verschillende rechtssystemen in alle 28 EU-lidstaten te kennen en toe te passen. Het heeft geen zin de handelaren ertoe te dwingen om in de gehele EU present te zijn.

Bron: www.einzelhandel.de
Publicatiedatum: