Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Culinaire pioniers promoten Britse AGF

Een aantal Britse culinaire pioniers, waaronder Sam Bompas, Henry Dimbleby, Cassandra Stavrou en Henry Parr, zullen Elizabeth Truss helpen bij de lancering van haar vijfjarige campagne Great British Food. Zij zullen de campagne, die gericht is op het promoten van Britse AGF, ondersteunen door handelsmissies, foodfestivals en het delen van informatie.

Volgens Truss heeft het Verenigd Koninkrijk het tijdperk waarin smaak en kwaliteit nauwelijks aandacht kregen inmiddels ver achter zich gelaten. Het land heeft zich ontwikkeld tot één van de boeiendste eetculturen ter wereld, die wordt gekenmerkt door een unieke combinatie van traditie, vernieuwing en openheid. Truss wil het talent van Britse culinaire pioniers inzetten om van het vroegere stereotype imago af te komen om er voor te zorgen dat de consument in de toekomst voor Britse producten kiest. Bovendien hoopt zij dat de successen van de Britse levensmiddelenexport, die de laatste tien jaar verdubbelde, meer bedrijven ertoe zal bewegen om Britse producten in het buitenland op de markt te brengen.

Begin volgend jaar zal het samenwerkingsverband, de Great British Food Unit, dat toegang heeft tot een wereldwijd netwerk van ambassades, Britse kwaliteitslevensmiddelen en dranken internationaal onder de aandacht gaan brengen. Deze missie zal ondersteund worden door de culinaire pioniers. 

Naast het bevorderen van de Britse drank- en levensmiddelenexport wil de Great British Food unit ook het aantal opleidingsplaatsen binnen deze snelgroeiende sector verdrievoudigen.
Publicatiedatum: