Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Resultaat Q3 valt lager uit

Bananenomzet Chiquita -12,6%

Over het derde kwartaal zag Chiquita de omzet dalen van ruim 738,5 miljoen dollar in 2014 naar 674,7 miljoen dollar dit jaar. Ook over de eerste negen maanden van dit jaar vielen de omzetcijfers lager uit. Waar in 2014 nog 2,3 miljard dollar omzet werd gehaald, blijft de teller dit jaar steken op 2,1 miljard dollar.

Onder de streep verbeterde de resultaten van de bananengigant wel. In 2014 eindigde zowel het kwartaal als het resultaat over de eerste negen maanden in het rood. Dit jaar schrijft Chiquita groene cijfers. De nettowinst over het derde kwartaal komt uit op 10 miljoen dollar. Over de eerste negen maanden van dit jaar maakte Chiquita 5,1 miljoen winst.

De daling in de omzet komt voor rekening van een daling in de omzet van bananen en overige producten. Salade en gezonde snacksegment wist een klein plusje te noteren. Dit segment steeg in omzet van 234 miljoen dollar over het derde kwartaal in 2014 naar 238 miljoen dollar omzet over het derde kwartaal van 2015. De bananenomzet daalde van 477 miljoen dollar in 2014 naar 416 miljoen dollar in 2015. Daarmee viel de omzet bijna 12,6 procent lager uit. Het derde segment, samengevat onder verzamelnaam 'overig', noteerde een omzet van 21 miljoen dollar, vijf miljoen dollar minder dan een jaar eerder. De cijfers over de periode januari tot september laten eenzelfde beeld zien. De bananenomzet daalde van 1,5 miljard dollar naar 1,3 miljard dollar: een daling van acht procent.

Ook het operationele inkomen over het derde kwartaal viel voor de bananen lager uit. Over de eerste negen maande verbeterde het resultaat echter. Waar in 2014 82 miljoen dollar operationele inkomsten werden geboekt, staat die teller voor 2015 op 109 miljoen dollar.

Klik hier om het volledige verslag te lezen.
Publicatiedatum: