Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hongarije: minder appelen, hogere prijzen

Wegens het gebrek aan neerslag is de appelopbrengst in Hongarije afgenomen en dat heeft geresulteerd in een prijsstijging voor de rassen Golden en Idared. Het totale areaal aan Hongaarse appelboomgaarden ligt tussen de 26 en 27 duizend hectare, waarvan een aanzienlijk deel uit oude plantages bestaat en de meerderheid niet wordt geïrrigeerd. Vandaar dat 60-70 procent van de appeloogst naar de verwerkingssector gaat.

Volgens deskundigen is de appelproductie dit jaar wegens de zomerdroogte 500 duizend ton lager dan aanvankelijk werd geraamd. De prijzen voor de Idared stonden tussen week 39 en 42 op 179 HUF/kg (0,57 euro): een stijging van 55 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De Golden was gemiddeld 48 procent duurder met 192 HUF/kg (0,61 euro) tijdens dezelfde periode.

Ondertussen is de balans van de buitenlandse handel in Hongarije nog altijd positief. De appelexport, geschikt voor de verwerking, is met 16 procent gestegen (679 ton). De aanvoer van verse appelen stegen met 55% (8,6 duizend ton) tijdens de eerste zeven maanden van 2015 - vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Publicatiedatum: