Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Peter en Paul Koppert nieuwkomers in rijkenlijst

AGF'ers in Quote 500

Tholen - Vandaag is de Quote 500 weer bij veel nieuwsgierige Nederlanders door de bus gevallen. Wij keken traditioneel weer naar de rijken die een groot deel van hun vermogen bijeen hebben gescharreld met groenten en fruit. Zoals elk jaar werden de rijken dit jaar bijna allemaal weer een stuk rijker. De eerste 500 hadden een gezamenlijk geschat vermogen van 91.881.000.000 euro, 10% meer dan vorig jaar.

Ook dit jaar bleek dat de marges vooral bij de supermarkten en zaadveredelingsbedrijven goed zijn. Zo staan Karel van Eerd, Siem en Jan Kat en Jan Bastmeijer allemaal in de top-50. In de familie-top 50 nog eens de familie Beemsterboer vanwege hun aandelen in Bejo Zaden.

Op plek 57 vinden we de Zeeuwse piepersnijder Kees Meijer met een geschat vermogen van 315 miljoen euro. Het blad vond een tot dusver onontdekt spaarpotje van Meijer, vandaar de hogere notering.

Ook Piet Mazereeuw van Enza Zaden maakt weer een sprongetje, dit keer naar 68 met een geschat vermogen van 260 miljoen euro. Volgens Quote gaan investeerders likkebaardend en wapperend met een blanco cheque naar Enkhuizen, maar houdt Mazereeuw zijn meerderheidsbelang stevig op zak.

Op plek 134 zien we Jan van den Heuvel terug met een geschat vermogen van 145 miljoen euro.

Het vermogen van Piet en Frans Kramer van het Koninklijke Vezet wordt net als vorig jaar geraamd op 115 miljoen. Of Vezet ook koninklijke cijfers produceert, is niet bekend. Het laatste jaarverslag is al meer dan twee jaar oud. Te druk met feesten?

Op de plaatsen 182, 187 en 191 zien we Anton van Doornmalen, Ben Tax en Maarten Zwaan (Rijk Zwaan) terug met een geschat vermogen van 110 miljoen euro. Volgens Quote hebben de heren een mooi dividend van 4,5 miljoen verdeeld, maar willen ze niet vertellen wat er met de buit gebeurt.

Ook Annie en Margriet Beekenkamp boeren weer goed volgens het blad. Ze staan op plek 277 met een geschat vermogen van 79 miljoen.

Op 295 staat Piet de Bruijne van Farm Frites. Bij hem kon in april de champagne open toen het gerechtshof hem gelijk gaf in een langlopend dispuut om 50 miljoen euro met advocatenkantoor Loyens en Loeff vanwege zijn vermeende belastingvlucht.

AGF-handelaar Jack Aartsen wordt op plaats 334 gezet, maar is nog steeds niet trots op zijn vermelding in de lijst en weigert iedere vorm van medewerking.

Ook vast prik op de lijst zijn Julie en Trudie van Aken, de dochters van Dick van Aken, ze hebben een geschat vermogen van 55 miljoen euro.

Henk de Jong van De Jong verpakking vinden we terug op plek 474 met een geschat vermogen van 44 miljoen euro. Hij lijkt zich tegenwoordig echter drukker te maken om zijn zoon Daniel die uitkomt in de MP Motersport (GP2), dan om zijn verpakkingen.

Tot slot twee nieuwkomers in de lijst: de broers Peter en Paul Koppert van Koppert Biological Systems worden geraamd op 43 miljoen. Volgens het blad delen de broers de aandelen met hun neef en directeur Henri Oosthoek.Bron: Quote
Publicatiedatum: