Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Opticool kijkt uit naar mooi seizoen

Eerste boot Canarische tomaten aangekomen

Tholen - Het is begin november en dat betekent dat de aanvoer van Canarische tomaten op begint te lopen. Gisteren werd de aankomst van het eerste volle schip met Canarische tomaten en komkommers dan ook gevierd bij Opticool in Rotterdam. Naast de logistiek verzorgt het bedrijf ook alle om- en verpakwerkzaamheden.


John en Richard van Drunen van Fortuna Frutos met Julia Valk van Opticool - en natuurlijk de tomaten van de eerste volle boot.


Julia Valk met Jan van de Waal (CFI) en Dave Valk


De eer viel ten deel aan het nieuwe schip Cape Town Star. Dit jaar worden er in drie nieuwe schepen in gebruik genomen.

Verwachtingen
Op 13 oktober kwamen de eerste Canarische tomaten van het seizoen aan in Nederland. Nu kunnen er hele boten gevuld worden met Canarisch product. De eerste weken komt er wekelijks één schip binnen. Halverwege de maand worden dat er twee. De verwachte aantallen zijn gelijk aan vorig jaar en dat betekent dat Opticool opnieuw uit kan kijken naar een mooi seizoen.

Freshlogistics, Freshpacking en Stevedoring
Opticool is specialist in complete logistieke oplossingen voor de fruit sector zoals: transport, op- en overslag, fytosanitaire inspecties, ompakken, desorteren en andere value added services. Opticool heeft 19.000 m2 gekoelde opslag in de haven van Rotterdam. Het bedrijf biedt een totaalpakket aan diensten en oplossingen vanaf het moment dat goederen aankomen in de haven van Antwerpen en Rotterdam. De Opticool organisatie bestaat uit drie volledig geïntegreerde bedrijven; Freshlogistics, Freshpacking en Stevedoring. Opticool is HACCP, BRC, IFS, 360 quality en SKAL gecertificeerd, en is een officieel weegstation voor bananen. Opticool is ook een NVWA en KCB inspectie locatie en is volledig AEO gecertificeerd.

Voor meer informatie:
www.opticool.nl

Publicatiedatum: