Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
minder nieuwe schepen

Maersk Line schrapt 4000 banen

De Deense rederij Maersk schrapt ten minste 4.000 banen bij containervervoerder Maersk Line. Dat maakte de rederij woensdag bekend. Bij dit onderdeel van de rederij werken in totaal 23.000 mensen wereldwijd. Daarnaast wordt de nieuwbouw van schepen afgeremd.De stap is een gevolg van de verwachtingen voor de korte en lange termijn. "Maersk Line zal de netwerkcapaciteit verminderen en investeringen in nieuwe capaciteit uitstellen, terwijl gelijktijdig de operationele kosten verlaagd worden door plannen voor een versimpeling van de organisatie door te voeren," aldus het persbericht waarin de rederij de ontslagen aankondigt.

Onder deze herstructurering van de onderneming verdwijnen er dus 4.000 banen voor het einde van 2017. In welke landen de ontslagen vallen is nog onbekend. Daarnaast houdt de rederij vast aan de huidige capaciteit en worden plannen voor nieuwe schepen in de ijskast gelegd. Opties op zes 19.630 TEU schepen, twee 3600 TEU feeders en acht 14.000 TEU schepen worden uitgesteld.

Publicatiedatum: