Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hogere appelprijzen in Kazachstan

In vergelijking met vorig jaar ligt de appelprijs in Kazachstan vijftien tot twintig procent hoger, meldt Fruit-Inform. De appelen gaan per 250 tot 300 tenge per kilo (81-97 cent per kilo). Vorig jaar lagen de prijzen rond de 220 tot 250 tenge (71-81 cent per kilo). Volgens handelaren is de hogere prijs een gevolg van duurdere import na de devaluatie van de tenge en de relatief hoge prijzen in de aanvoerlanden.

De Kazachse markt is in grote mate afhankelijk van de import ondanks de groei in de productie. Import is goed voor zo'n tachtig procent van de markt. Polen is de belangrijkste leverancier. In september en oktober koop Kazachstan 20.000 tot 25.000 ton appelen, wat overeenkomt met ongeveer vijftien procent van de jaarlijkse invoer.

Volgens analisten zal de prijs nog verder stijgen. De hoogste prijzen worden verwacht in november en december als de prijs met nog eens vijftien tot twintig procent zal stijgen.

bron: fruit-inform.com
Publicatiedatum: