Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
LTO: Wissel staatssecretaris komt ongelegen

Dijksma er uit, Van Dam er in

Gisteravond nam Sharon Dijksma definitief afscheid van het departement Economische Zaken, waar ze als staatssecretaris sinds 2012 de portefeuille voor onder andere Landbouw beheerde. Opvolger Martijn van Dam werd gisteren be√ędigd als de nieuwe staatssecretaris op het departement. Binnen de landbouw en visserij wordt met gemengde gevoelens gekeken naar het vertrek van Dijksma.


Sharon Dijksma (links) draagt het 'stokje' over aan Martijn van Dam (rechts).

Het vertrek van staatsecretaris Sharon Dijksma komt voor LTO Nederland op een ongelegen moment, zegt voorzitter Albert Jan Maat in een persbericht van de organisatie. "Er ligt bij Economische Zaken een fors aantal stevige dossiers. Met markt, inkomen en duurzaamheid van de agrarische productie als overheersende onderwerpen."



Daarnaast wist Dijksma internationaal een positie op te bouwen voor de Nederlandse agrosector. "Ze heeft de onderhandelingen over het EU-landbouwbeleid goed gedaan en wist de prestaties van onze sector op waarde te schatten, zie haar inzet in Brussel en op het terrein van bijvoorbeeld nieuwe afzetmarkten en exportbevordering."

De LTO-voorzitter zegt haar vertrek te betreuren, te meer daar Nederland het eerste halfjaar van 2016 voorzitter is de Europese Unie. "Natuurlijk, we verschilden regelmatig met elkaar van mening. Maar ze had altijd oog voor de belangen van boeren en tuinders en de sector als geheel. We hadden liever gezien dat ze was gebleven."



Met haar beoogd opvolger Martijn van Dam wil LTO Nederland op korte termijn kennismaken. Maat: "We heten hem welkom en willen gauw kennismaken en hem dichtbij de praktijk, dus op agrarische bedrijven, laten zien wat boeren en tuinders presteren." Een goede beheersing van dossiers en het belang van de agrarische exportpositie zal enige tijd vergen van de nieuwe staatssecretaris, denkt Maat. "We gaan de samenwerking wat ons betreft op dezelfde open wijze aan, zoals we dat met Dijksma hebben gedaan."
Publicatiedatum: