Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mario de Goede, Cool Fresh International:

"2016 wordt jaar met lage ananasproductie"

Tholen - Een lage aanvoer van ananas resulteert dit jaar in goede prijzen. "Momenteel is de markt wat tanende, maar de fruitmarkt is over de hele linie rustig. In vergelijking met andere jaren liggen de ananasprijzen nog altijd op een hoog niveau, zo rond de 10 tot 12 euro, naar gelang de maat. De komende drie weken wordt er wel wat meer ananas verwacht. Vandaar dat hier en daar ook wat product goedkoper wordt aangeboden", vertelt Mario de Goede van Cool Fresh International.



"Normaal is november een zwakke maand voor ananas, maar nu zijn we redelijk begonnen. Ik hoop dat we deze maand op dit niveau uit kunnen zingen. Dan hebben we een goede basis om in december weer omhoog gegaan. Andere jaren lag de ananasprijs in november weleens rond de 6 euro en zie hem dan maar eens te verdubbelen in december", vervolgt Mario, die de kwaliteit van de ananas goed noemt.

De importeur bezocht onlangs Costa Rica. "Overal hoor en zie je dat de producties de eerste tien weken van 2016 erg laag zullen zijn. 2016 wordt een jaar met lage ananasproducties en dat uit zich nu al in de prijzen die de producenten voor volgend jaar vragen. Het wordt nog een uitdaging om in die periode de programma's netjes uit te leveren en de prijzen op de spotmarkt zullen in deze periode hoog zijn. Ik verwacht pas in april een stabilisatie van de markt. Nu is men volop aan het aanplanten en dat zal in 2017 wel weer resulteren in hogere producties."

Voor meer informatie:
Mario de Goede
Coolfresh International BV
Tel: + 31 88 3 777 138
Mob: +31 623 931 499
mario@coolfresh.nl
www.coolfresh.nl