Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vereinigte Großmärkte für Obst + Gemüse Rheinhessen eG

Veel peren in Duitsland verhageld

Landen zoals Nederland, België of Italië domineren de Duitse perenmarkt. Peren uit Duitse productie spelen eerder een ondergeschikte rol op de markt. "Onze Duitse producten hebben eerder een aanvullend karakter", zegt Jürgen Hattemer, verkoopleider van de Duitse coöperatie 'Vereinigte Großmärkte für Obst + Gemüse Rheinhessen' (VOG). "In Duitsland worden er weliswaar ook peren geproduceerd, maar wel veel minder dan in landen als Nederland, België of Italië." De VOG uit Rheinhessen is een centrale verkoopinstelling van de fruitteelt in Rheinland-Pfalz en omvat circa 1.500 leden.


Jürgen Hattemer, verkoopleider van de coöperatie 'Vereinigte Großmärkte für Obst + Gemüse Rheinhessen eG' (VOG)

Net als sommige producenten in Italië hebben ook de leden van de VOG dit jaar met hagelschade bij hun perenproductie te kampen. "Bij ons in Ingelheim werd onze oogst van dit jaar door hagelschade verkleind", beschrijft Jürgen Hattemer de actuele situatie. "In zoverre verwachten we dit jaar een totale oogst die onder ons langjarig gemiddelde zal liggen." Normaal gesproken ligt de oogst van de VOG over het langjarig gemiddelde op circa 750.000 kg.

Peren tot in januari
"Momenteel verkopen we het perenras Alexander Lucas", zegt Jürgen. "Dat loopt nog tot het einde van het jaar." Naast Alexander Lucas verkoopt de VOG ook de rassen Clapps Liebling, Williams Christ, Gute Luise en Conference. "Prijstechnisch gezien oriënteren de peren zich aan de voorgaande jaren", aldus de deskundige. Zoals het er nu naar uitziet zal de VOG Ingelheim tot januari peren aan kunnen bieden.

Verkoopleider Jürgen Hattemer ziet eerder een trend bij de oude perenrassen of bij de rassen die qua smaak uitstekend zijn, zoals het nieuwe ras Xenia.

Aanbieder van krieken, morellen, pruimen, abrikozen en mirabellen
"De verkoop van peren omvat bij de VOG slechts een kleine deel van ons assortiment", vertelt de verkoopleider. Naast diverse andere fruitsoorten en asperges is de verkoopcoöperatie in Duitsland één van de grootste aanbieders van krieken, morellen, pruimen, abrikozen en mirabellen.

Jürgen Hattemer
Vereinigte Großmärkte für Obst + Gemüse Rheinhessen eG
Am Großmarkt 1, 55218 Ingelheim
Tel. +49 (0) 61 32 7 84-0
[email protected]
www.vog.de