Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Veel logistieke voordelen

Avocado-seizoen van de Dominicaanse Republiek gestart

In de Dominicaanse Republiek is deze maand het avocado-seizoen begonnen. Momenteel staan avocado's op de derde plaats als het aankomt op export naar de VS. In totaal heeft de Dominicaanse Republiek een areaal van 21.934 hectare voor de avocadoteelt. Er is sprake van 19 verschillende variëteiten, waaronder de Hass-avocado die het hele jaar rond geteeld wordt of de Popenoe, die van mei tot juli loopt. De belangrijkste exportsoort is Semil 34, die geoogst wordt van oktober tot februari. Volgens Cesar Perez van Fruvexco, een kleine Dominicaanse exporteur, zorgen het tropische weer en de bodem ervoor dat de avocado's er goed uit zien en een unieke smaak hebben.

De teeltgebieden voor avocado in het land zijn Cambita (San Cristobal), San José de Ocoa (Calimete in Elias Piña), Arroyo (Pedernales), Altamira (Puerto Plata) en Villa Trina (Espaillat province). Steeds meer avocadobedrijven ontvangen certificaten als GlobalGAP, waarmee het voor ze mogelijk wordt om hun producten te exporteren naar verschillende bestemmingen over de wereld..

Cesar legt uit dat exporteurs profijt hebben van de acht internationale luchthavens in de Dominicaanse Republiek. Op deze manier is het mogelijk om de producten binnen 15 uur op hun bestemming te krijgen, waar dan ook in de wereld. Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van zeevracht om hun producten te verzenden naar bepaalde havenbestemmingen. Het duurt slechts 3 dagen om naar Florida te komen, 9 dagen om te verschepen naar Rotterdam of het Verenigd Koninkrijk en 10 dagen om Canada te bereiken.

De belangrijkste exportbestemmingen voor avocado's zijn de VS, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Canada, Frankrijk en Duitsland. Er is echter sinds het begin van dit jaar sprake van een handelsverbod voor bepaalde Dominicaanse producten naar de VS. De reden hiervoor zijn gevallen van de Mediterrane fruitvlieg, waardoor bepaalde gewassen niet meer op de Amerikaanse markt mogen verschijnen. Volgens Cesar heeft dit een grote impact op alle Dominicaanse exporteurs. Er wordt druk gecommuniceerd tussen Dominicaanse en Amerikaanse instanties om alsnog toestemming proberen te krijgen voor de export van avocado's vanuit het zuidwestelijke en noordelijke deel van het eiland.

Totdat hier sprake van is, zoeken exporteurs naar nieuwe markten of op zijn minst naar manieren om grotere volumes naar bestaande markten te sturen, indien dit mogelijk is. Ze sturen partijen naar Nederland, Londen, Manchester, Parijs, Dusseldorf, Brussel, Milaan en Canada. Er is echter sprake van teveel lokale teelt die nergens heen kan, wat betekent dat de telers en exporteurs grote verliezen lijden.

Voor meer informatie:
Cesar Perez
FRUVEXCO - Caribbean Trading Produce
Tel: +1809 376 1508
Skype: cesardominico


Publicatiedatum: