Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Polen exporteert meer diepvriesfruit

Uit cijfers van Eurostat blijkt dat Polen gedurende de eerste zeven maanden van dit jaar 221 duizend ton diepvriesfruit heeft geƫxporteerd. Dit is een toename met 16% ten opzichte van vorig jaar: het hoogste cijfer sinds 2010. Volgens analisten van Bank BGZ BNP Paribas is deze groei te danken aan een grotere vraag vanuit de EU.

Statistieken van de EU geven aan dat de export van Pools diepvriesfruit aan de EU in de periode van januari tot juli 2015 een volume bereikte van 183 duizend ton. Dit is zo'n 21% meer dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. Verder exporteerde Polen 37 duizend ton diepvriesfruit aan landen buiten de EU: een afname van 2% ten opzichte van vorig jaar.

De groei van de diepvriesfruitexport was met name te danken aan een toename van de aardbeienverkoop, die 80,4 duizend ton bereikte ten opzichte van 57,9 duizend ton gedurende dezelfde periode vorig jaar: een toename van bijna 39%. De verkoopstijging was enerzijds het resultaat van de grote productie in Polen en de relatief lage prijzen in de EU. Anderzijds was de stijging te danken aan een grotere vraag vanwege de krappe aanvoer van diepvriesaardbeien uit landen buiten de EU.

Volgens de gegevens van Eurostat, nam de Europese import van diepvriesaardbeien uit China gedurende deze periode met 64% af en bedroeg deze iets meer dan 5 duizend ton. Bovendien daalde de import vanuit Marokko met 7,5% naar 50,2 duizend ton.

De Poolse frambozenexport liet ook een stijgende lijn zien en bereikte het hoogste niveau van de afgelopen zes jaar met een exportvolume van 36 duizend ton. Dit is 20% meer dan in het jaar ervoor. Deze groei was te danken aan de grote vraag naar diepvriesframbozen in de EU. De export van diepvriesframbozen naar landen buiten de EU, voornamelijk Serviƫ, steeg met 9,5%, naar 50,5 duizend ton.

Publicatiedatum: