Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Disrupter-technologie houdt Ocado aan kop

Pingo Doce mikt op 400 vestigingen met eind 2015

Israël: Alon Blue Square verkrijgt schuldsanering van €203 miljoen
Het management van Alon Holdings Blue Square, dat de noodlijdende supermarktketen Mega beheert, heeft met behulp van zijn obligatiehouders en zijn voornaamste banken een schuldsanering opgesteld van €203 miljoen. Onderdeel van de plannen is een opschorting van vijf jaar van zijn terugbetalingen. Volgens het bedrijf was de overeenkomst zo opgesteld dat het Blue Square in staat wordt gesteld om zijn maximale waarde uit zijn vaste activa te halen en om aan al zijn verplichtingen aan Mega tegemoet te kunnen komen. (globes.co.il)

UNFI en Whole Foods breiden overeenkomst uit
United Natural Foods heeft bekend gemaakt dat het zijn distributie-overeenkomst met Whole Foods uitbreidt met vijf jaar. De vorige overeenkomst zou aflopen in september 2020, maar deze is nu verlengd tot september 2025. Overige details over de overeenkomst zijn niet bekend gemaakt. (supermarketnews.com)

Winkelketen HEB deelt aandelen uit aan 55.000 werknemers
De in San Antonio gevestigde supermarktketen HEB gaat ongeveer 15% van zijn aandelen aan werknemers uitdelen. Het initiatief is bedoeld om de bijdrages van zijn werknemers te erkennen en om hun financiële stabiliteit op de lange termijn te waarborgen, aldus HEB COO en directeur Craig Boyan. Met dit plan kunnen werknemers de aandelen uit laten keren als ze uit het bedrijf vertrekken of met pensioen gaan. Ook krijgen ze een dividend uitgekeerd gebaseerd op de winist van het bedrijf. (seattletimes.com)

Startup GroceWheels lanceert bezorgdienst in Kigali

Het in februari opgerichte Grocewheels is formeel van start gegaan, nadat zijn proefperiode met 25 consumenten een succes bleek te zijn. Voorlopig opereert het bedrijf in Kigali, maar oprichter Gael Murara is van plan verder uit te breiden binnen Rwanda en elders in Afrika. "Mensen hebben niet makkelijk toegang tot informatie over waar de beste producten voor de beste prijs te vinden zijn, en moeten bij meerdere winkels langsgaan om hun winkelwagen te vullen," zei Gael over de motivatie achter het opzetten van GroceWheels. (disrupt-africa.com)

Winst en omzet van Publix omhoog

Supermarktketen Publix blijft doorgaan met het halen van goede resultaten. De omzet van het derde kwartaal steeg tot $7,8 miljard (€7,1 miljard) wat een groei van 6% is ten opzichte van de $7,4 miljard (€6,7 miljard) van dezelfde periode in het jaar ervoor. De netto winst in deze periode steeg meer dan 7% tot $412,3 miljoen (€375,6 miljoen) ten opzichte van de $384,2 miljoen (€350 miljoen) van 2014. De vergelijkende winkelomzet steeg ook in het derde kwartaal met meer dan 4% ten opzichte van 2014. De omzet was in de eerste negen maanden van 2015 gestegen. In dezelfde periode van 2014 was de omzet $22,7 miljard (€20,7 miljard), maar nu was er sprake van een stijging van 6,4% tot $24,1 miljard (€21,96 miljard). De vergelijkende winkelomzet steeg in de eerste negen maanden van 2015 met 4,5%. (bizjournals.com)

Auchan in Hanoi

De Franse retailketen Auchan gaat een overeenkomst ondertekenen Military Petrochemical JSC (Mipec) om zijn supermarktketen in Hanoi op poten te zetten. Met de overeenkomst wordt een ruimte geleased bij het winkelcentrum Mipec Long Bien. Door dit contract zal Auchan officieel in de Vietnamese hoofdstad aan de slag gaan en zal het bedrijf zijn Simply Mart-keten in de noordelijke regio op kunnen zetten. Het plan is dat er met 2020 20 Simply Mart-vestigingen in Hanoi in bedrijf moeten zijn.(english.vietnamnet.vn)

Pingo Doce mikt op 400 vestigingen met eind 2015
De Portugese supermarktketen Pingo Doce wil het jaar sluiten met 400 vestigingen. Aan het einde van het eerste halfjaar van 2015 stond de keten op 385 winkels. Directeur Luís Araújo gaf aan dat het bedrijf is gefocust op organische groei, maar ook dat het bedrijf zoekt naar nieuwe mogelijkheden voor overname. (esmmagazine.com)

VS raakt verwikkeld met Japan's 7-Eleven
Het Amerikaanse hedgefonds Third Point heeft een aandeel gekocht in de Japanse beheerder van de 7-Eleven-buurtwinkels. Third Point heeft een reputatie wegens het doordrukken van veranderingen bij bedrijven als Sony. In een Japans geschreven brief aan investeerders werden door Third Point verder geen details bekend gemaakt. (internationalsupermarketnews.com)

Supermarktketen Tropic optimaliseert winkelwerkzaamheden
Supermarktketen Tropic heeft het bedrijf NCR en zijn partner M.A.I. Trade uitgekozen om zin inventaris te optimaliseren en om het management van zijn leveringsketen te stroomlijnen. Ook worden de winkelwerkzaamheden van het netwerk in Bosnië-Herzegovina en Servië verbeterd. Door gebruik te maken van NCR's Power HQ, Power DAX en Advanced Retail Solution zal Tropic in staat zijn om zijn assortiment en prijsbeleid beter te manageren. Ook zal de algemene efficiëntie en winstgevendheid verbeterd worden door onder andere een beter beheer van de aanvulling van voorraden. (businesswire.com)

India: Flipkart breidt thuisbezorgingsdienst uit

Flipkart breidt het bereik uit van zijn nieuwe hyperlokale thuisbezorgingsdienst. De dienst zal beschikbaar zijn in de hele stad Bengaluru.(business-standard.com)


Disrupter-technologie houdt Ocado aan kop
Klik hier om het artikel te lezen.Amazon Fresh staat voor een uitdaging: niet alleen concurrentie van andere supermarkten, maar ook van afhaalrestaurants

Klik hier om het artikel te lezen.


Publicatiedatum: