Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
CMA CGM

Lijndienst Vlissingen-Marokko voor aardappelen en uien al aardig op stoom

De lijndienst, die containerbedrijf CMA CGM sinds een maand onderhoudt tussen Vlissingen en Marokko, geeft de Zeeuwse foodexport een duw. Steeds meer aardappelen en uien verlaten Zeeland nu via de haven van Vlissingen. Aardappelen en uien, belangrijke Zeeuwse exportproducten, vinden hun weg naar buitenlandse afnemers via verschillende havens.Vlissingen concurreert met Antwerpen en Rotterdam. Foodproducten gaan per vrachtwagen, binnenvaartschip of bak naar de twee wereldhavens. Ook vanuit Vlissingen worden aardappelen en uien op die manier naar Antwerpen en Rotterdam verscheept. Daar gaan ze aan boord van containerschepen.

Kosten besparen
Logistieke bedrijven blijven die service ook leveren, maar nu CMA CGM een lijndienst heeft ingesteld tussen Vlissingen en Marokko, kunnen bij logistiek dienstverlener Kloosterboer koelcontainers met aardappelen en uien rechtstreeks op het containerschip Fatima worden gezet. Dat kan bedrijven transportkosten besparen. De Fatima doet Vlissingen elke vrijdag aan.

Voldoende lading
Volgens Fred Compeer, commercieel manager containers bij Kloosterboer, haalt de Fatima wekelijks al voldoende lading. "Het loopt aardig. We zitten per week op 50 tot 75 koel-vriescontainers met producten uit Zuidwest-Nederland. Dat is conform de inschatting van CMA CGM. Maar het kan meer en daar werken we aan."

Bron: PZC

Publicatiedatum: