Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
gedupeerden kunnen solliciteren op 32 nieuwe functies

The Greenery ontslaat 64 medewerkers Import DC

Tholen - The Greenery heeft vrijdag haar personeel laten weten dat er door de voorgenomen sluiting van het import DC in Barendrecht -die gepland staat voor medio 2016- 64 functies komen te vervallen. Er ontstaan weer 32 nieuwe functies waarop de medewerkers kunnen solliciteren. Het is de derde ontslagronde binnen twee jaar. In 2014 schrapte The Greenery 350 van de 1400 banen. Begin dit jaar volgden er 60. "We wisten dat het DC verouderd was en kosten met zich meebracht. Daarom zijn we tot het besluit gekomen om het DC te sluiten en de stromen samen te brengen in een nieuw DC, waardoor functies overbodig worden", vertelt een woordvoerder. Dit zou volgens hem echt het einde moeten betekenen van de ontslaggolf.

Eerder zei directeur Ton Wortel in het vakblad Primeur over de reorganisatie: "Je moet continu kijken naar optimalisatie van processen en hoe je kunt onderscheiden in de kernactiviteit. Dat betekent dat je misschien afscheid moet nemen van een of meer bedrijfsonderdelen. Tegelijkertijd proberen we te groeien en meer volume aan ons te binden. Dat creƫert weer werkgelegenheid. De forse herstructurering is nu afgerond maar wel onder voorwaarde dat we onze leden kunnen behouden en dus geen volumes meer verliezen."