Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Franz Schmitt:

"Momenteel geen run op paprika"

"De vraag naar paprika is momenteel bescheiden", zegt Daniel Schury, directeur van het Duitse bedrijf Franz Schmitt uit München. "Er is momenteel geen enorme run op paprika's. Er is veel meer vraag naar andere producten."Het seizoen in Midden-Europa gaat langzaam ten einde. "Het seizoen in Nederland en bijvoorbeeld Duitsland loopt nu ten einde en de kwaliteit wordt ook langzaam minder", aldus de groothandelaar. "Qua smaak komt nu ook Spanje in beeld." Naast Spanje domineert momenteel ook Turkije de paprikahandel bij de groothandelaren.

Desondanks is het aanbod momenteel niet al te groot, schildert Daniel de situatie. "Spanje levert momenteel alleen nog zeer kleine paprika's en ook de kwaliteit is nog zoals het eigenlijk zou moeten zijn", aldus de deskundige. "Het ingeperkte aanbod is echter voldoende om aan de bescheiden vraag te kunnen voldoen."

Er is echter verbetering in zicht. "We rekenen erop dat de markt voor paprika's vanaf begin november weer ontspant", beschrijft Daniel de situatie.


Bron: BLE

Over het algemeen schommelen de prijzen bij de Duitse groothandelaren, net als in de afgelopen weken. Volgens het BLE is er echter ook een duidelijke tendens te herkennen (zie bovenstaande tabel). De prijzen van rode paprika's stijgen continue, terwijl die van groene paprika's licht dalen. Vooral bij de Nederlandse importwaren was hier sprake van en zo nu en dan ook bij de Marokkaanse of Turkse paprika's.

Daniel Schury
FRANZ SCHMITT GMBH & CO . KG
Schäftlarnstraße 10, 81371 München
Tel. +49 (0) 89 7 67 36 33
[email protected]
www.franz-schmitt.de