Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mohammed Mukthar, Früchte Heep

"Vijgenseizoen verliep niet naar tevredenheid"

"Voor ons verliep het vijgenseizoen niet naar tevredenheid", bericht Mohammed Mukthar van het Duitse bedrijf 'Früchte Heep'. "Dit jaar waren er minder vijgen op de markt beschikbaar - dit heeft een negatieve uitwerking op de handel gehad." Zijn vijgen importeert de groothandelaar overwegend uit Turkije. Tijdens het hoofdseizoen leveren echter ook Frankrijk en Griekenland vijgen aan de Keulse fruitimporteur.Weinig waren, weinig belangstelling
Het seizoen loopt langzaam ten einde en dit weerspiegelt zich ook in de vraag vanuit de klant, aldus de handelaar. "Dat het seizoen is afgelopen is niet alleen maar te zien aan het afgenomen aanbod", zegt Mohammed. "Ook de interesse van de klanten neemt continue af."

Nieuwe focus
"Nu staat vooral citrus in de focus van de klant." Vooral de waren uit Spanje domineren tijdens de wintermaanden de markt. Maar ook bij de vijgen komt de verkoop tijdens de wintermaanden weer iets in beweging, aldus de groothandelaar. "Het versseizoen eindigt weliswaar, maar tijdens de kerst- en wintertijd zijn de gedroogde vijgen een geliefd artikel", zegt Mohammed. "Over het algemeen is er dan veel vraag naar gedroogd fruit, ook naar bijvoorbeeld gedroogde abrikozen."

Mohammed Mukthar
Früchte Heep
Marktstr. 10, 50968 Keulen
Tel.:+49 (0)221 - 93 70 73-0
[email protected]
www.frucht.de
Publicatiedatum: