Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VK: Fabriek draait op aardappelafval

In het noorden van Engeland worden aardappelen als energiebron toegepast. Onlangs werd in Carlisle een biocentrale geopend op het terrein van een verwerkingsfabriek van de 2 Sisters Food Group.

De centrale draait op aardappelafval van de aardappelverwerker. Vanwege de grote hoeveelheden aardappelen die verwerkt worden, zal de centrale niet gauw zonder brandstof komen te zitten. Jaarlijks zal er 3500 megawatt uur opgewekt worden en daarnaast nog 5000 megawatt uur in stoom.

De opening van de biocentrale maakt deel uit van het duurzaamheidsbeleid van 2 Sisters en zal jaarlijks een CO2 -besparing van 35.000 ton opleveren, waarmee de koolstof 'footprint' van de fabriek, tegen 2018, met 20% verminderd zal zijn. De centrale produceert bovendien meet dan 1100 liter water dat gebruikt kan worden in de verwerkingsfabriek.

Andrew Edlin, voorzitter van de duurzaamheidscommissie van 2 Sisters vertelt dat men overweegt dezelfde strategie ook voor andere fabrieken toe te passen. "We onderzoeken de mogelijkheden voor al onze 40 fabrieken en denken momenteel dat er 10 voor in aanmerking komen."
Publicatiedatum: