Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitse champignonsector voor 50% zelfvoorzienend

De 'Bund Deutscher Champignon- und Kulturpilzanbauer' (BDC) rekent in het lopende jaar 2015 op een totale champignonproductie van circa 67.000 ton. (60.000 ton verse champignons en 7.000 ton verwerkingsproducten). Daarmee zou de hoeveelheid met 3.00 ton stijgen ten opzichte van vorig jaar. BDC-voorzitter Michael Schattenberg verklaarde in zijn situatierapport in het kader van de zevenenzestigste jaarvergadering in Potsdam, dat men voor 2016 rekent op een verdere toename van de productiehoeveelheid. "Dan bereiken we een zelfverzorgingsgraad van bijna 50% bij verse champignons. Dat is ook goed zo, want er is vanuit de consument nog steeds veel vraag naar Duitse champignons", bevestigt Schattenberg.Ter vergelijking: bij groenten komt Duitsland op een zelfverzorgingsgraad van circa 38%. Alleen kool komt voor 100% uit eigen land.

Ondanks de steeds moeilijker wordende omstandigheden hebben de Duitse champignontelers zich dus op de markt staande kunnen houden. Naast het minimumloon, waarbij volgens de bedrijven vooral de bureaucratie voor duidelijk meer werk zorgt, zijn de nog steeds hoge energieprijzen en de EEG-toeslag een concurrentienadeel tegenover de producenten in het westen en oosten van Europa.

Bron / foto: BDC

Publicatiedatum: