Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gijs van den Oever, Van den Elzen Groentenverwerking:

"Geen grotere preikoper dan een strenge winter"Tholen - Na twee dramatisch slechte jaren in de prei, is de situatie dit jaar wat opgeklaard. Momenteel schommelt de prijs van prei tussen de 40 en 50 cent. "De kunst is om die opleving er in te houden. De dalen waren tot nu toe groter dan de pieken, dus er moeten nog wat gaatjes gevuld worden", vertelt verkoper Gijs van den Oever van Van den Elzen Groentenverwerking.


Gijs van den Oever en Paul van den Elzen

Het teeltbedrijf in Uden met een areaal van meer dan 200 hectare verkoopt de prei zowel los, verpakt als gesneden. "Qua afzet zetten we breed in, van supermarkten tot restaurants, markthandelaren en groentesnijderijen. Via exporteurs komt onze prei ook in landen als Japan, de Verenigde Staten, Polen, Italiƫ. Die spreiding bevalt ons goed. Als het ene kanaal vol zit, kunnen we elders weer terecht", verklaart Gijs.De kwaliteit van de prei is volgens Gijs goed. "Europees gezien is er een stuk minder prei gezet. Hopelijk leidt dat tot een betere marktsituatie, want als we moeten telen voor de prijs van de laatste jaren, dan haalt het niets uit", zegt Gijs. "Nu ligt de verkoop door de vakantie even op een wat lager niveau, maar dat trekt dadelijk wel weer aan. En natuurlijk hopen we op een flinke kou, er is geen grotere koper van prei dan de winter!"Voor meer informatie:
Van den Elzen Groenteverwerking
Duifhuizerweg 21
5406 TB Uden
Tel: +31(0)413-782 999
Mob: +31(0)6-27050202 (Gijs)
Mob: +31(0)6-54795196 (Paul)
info@elzengroentenverwerking.nl
www.prei.nl