2014 moeilijk jaar voor Fyffes op Britse markt

De resultaten op de Britse markt vielen vorig jaar tegen voor multinational Fyffes. De omzet daalde met 4,8 procent, de kostprijs van de omzet daalde met 5,3 procent en de operationele uitgaven stegen met 4,1 procent. Dat leidde tot een daling in de winst. De cijfers, uitsluitend over het Verenigd Koninkrijk en over 2014, zijn inzichtelijk in rapporten die via het Britse Companies House openbaar zijn.De omzet daalde van 287 miljoen pond in 2013 naar 273,5 miljoen pond in 2014. De brutowinst steeg van 15,2 miljoen pond in 2013 naar 16 miljoen pond vorig jaar. Onder de streep bleek er een tekort, de resultaten duikelden 11,7 miljoen pond in het rood. Een jaar eerder, over 2013, bedroeg het verlies 741 pond.

Wat mede bijdroeg aan het verlies was een eenmalige post van 11,9 miljoen pond. De Fyffes Group maakte vorig jaar wel winst. Onder de streep hield de multinational 34,1 miljoen euro over. De omzet kwam uit op ruim een miljard euro.Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.