Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kees Havenaar, Frutas Luna:

"Spaanse tomaten te duur voor export, grote hausse aubergines voorbij"

Tholen - Frutas Luna uit Roquetas de Mar (Almería) betrekt Spaanse kasgroenten van telers met een areaal variërend van 1 tot 100 hectare, hoofdzakelijk voor de Noord-Europese markt. Directeur Kees Havenaar maakt de balans op nu het seizoen is afgetrapt. "De kleuren paprika's arriveren in Spanje wat later op de markt. Pas over drie weken of later is er voldoende aanvoer. Dit heeft alles te maken met de hoge temperaturen gedurende de zomer", vertelt Kees. "De late komkommers komen vanaf nu beetje bij beetje op de markt. Er is vooral vraag naar kleine maten, maar zoals altijd plukt de teler ze niet voor deze prijs.""De aanvoer van aubergines ligt daarentegen gewoon op normaal niveau, met name van de dikke maten. Door de lage prijzen plukken de telers alleen maar M en G, de maat P wil niemand plukken en die zijn dan ook een stuk duurder", vervolgt de Almería-specialist. "Ik denk dat deze week de auberginemarkt zal gaan aantrekken, want de grote hausse is voorbij en de temperaturen zijn wat gezakt, zowel 's nachts als overdag."

"Courgettes hebben geleden onder het donkere weer van de laatste week en de regen heeft het gewas ook geen goed gedaan. Opgeteld met de oude teelt die last heeft van virussen is er bij elkaar wat minder product en een goede vraag. Het tomatenseizoen tot slot, is net begonnen, maar deze zijn te duur voor export. De echte aantallen trostomaten laten nog op zich wachten tot december", besluit Kees.

Frutas Luna is dit jaar opnieuw als standhouder present op de Fruit Attraction in Madrid, Hal 9 - 9E06.

Voor meer informatie :
Frutas Luna 
Calle Américo Vespucio 9
04740 Roquetas de Mar (Almería)
Tel: 0034-950178653
Mov: 0034-670916286