Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Demodagen aardappelen

Europlant zet in op smaak en resistentie

Tussen woensdagmiddag 4 en vrijdag 6 november zet Europlant Aardappel tot 13.30 uur bij Ten Brinke in Creil de deuren open voor de demodagen. Jan Janse verwacht een gevarieerd publiek voor de dagen waarop 48 van de totaal 100 rassen worden getoond. "We presenteren rassen uit elk segment, rassen voor verse consumptie, convenience, frites, chips, zetmeel en export. Vooral het 'Dubbel Lekker assortiment' is de moeite waard om uit te lichten. Dit assortiment bestaat uit rassen met zowel een goede smaak als een brede resistentie tegen aardappelmoeheid. Die combinatie is niet eenvoudig om te maken, maar we zijn de uitdaging aangegaan met de Ribera en de Ivetta als resultaat."Het seizoen wordt gekenmerkt door extreme weersomstandigheden. Daarom presenteert Europlant voor het fritessegment de Ottawa en de Donata. "Twee resultaat-zekere rassen die zowel een goede opbrengst als goede kwaliteit leveren, ook onder extreme omstandigheden," aldus Jan. Net als vorig jaar is ook dit jaar de Regina weer van de partij. Samen met de Alexandra en de Venezia maken zij deel uit van het assortiment voor het convenience-segment. Deze aardappelen zijn geschikt voor kleine 'babysorteringen' en worden in consumentenverpakkingen 'klaar om te bereiden' aangeboden. "Daarmee speelt Europlant in op de toenemende vraag naar kleinere verpakkingen voor kleinere huishoudens," verklaart Jan "Daarnaast ligt de focus bij deze aardappelen op goede smaak en dito presentatie."Naast kleinere porties 'klaar om te bereiden' wil de consument volgens Europlant ook steeds vaker biologische producten. "Speciaal voor dit segment presenteren wij de Allians, een vastkokende soort die inmiddels de weg naar de consument heeft gevonden. Voor de biologische frites hebben we de kruimige Jelly en voor de biologische chips presenteren we het vroege ras Madison. Dankzij het hoge drogestofgehalte en een laag suikergehalte, ook na bewaring, is dit ras bij uitstek geschikt voor een lekkere krokante biologische chips."

Jan ziet uit naar goede open dagen en een goed verloop van het aardappelseizoen. "Een markt als vorig jaar wil niemand terug. Het ziet er duidelijk beter uit voor de consumptieaardappelen en we zijn positief over dit seizoen."

Meer informatie:
Europlant Aardappel
Jan Janse
E: jjanse@europlant.biz
T: 0513 64 13 40
www.europlant.biz

Publicatiedatum: