Meer goederentreinen tussen Spanje en China

De goederentrein die de steden van Yiwu (China) en Madrid (Spanje) verbindt, is al een jaar actief, maar moet als gevolg van de vraag naar de transportdienst frequenter gaan rijden. De route van 13.052 kilometer, gaande door acht landen, voegt twee wekelijkse uitstapjes toe aan de dienstregeling. Dit meldde Feng Xubin, voorzitter van de werkmaatschappij, Yiwu Timex Industrial Investment.
 
"We zijn gericht op twee wekelijkse treinen van Yiwu naar Madrid," reageerde Xubin. Hij stelde dat er meer geïsoleerde containers voor bederfelijke producten ingezet zullen worden. De Spaanse staatssecretaris voor Handel, Jaime García-Legaz, stelde dat de goederentreinen van essentieel belang zijn voor de Spaanse export naar China, omdat de transportdienst in vergelijking met het zeetransport de resitijd met 14 dagen verminderd. De trein verbindt beide landen in ongeveer 21 dagen voor een vergelijkbare kostenplaatje voor zeetransport, wat neerkomt op ongeveer 1800 euro per container.
 
Tot nu toe maakte de trein, sinds november 2014, ongeveer 25 reizen tussen de twee steden. China is de derde grootste leverancier van Spanje, achter Duitsland en Frankrijk. "Onze commerciële relatie is nog pril, maar we hebben elkaar nodig om vooruit te kijken en zien de mogelijkheden," aldus de staatssecretaris.

Bron: marcotradenews.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.