Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Cédric Geens: "Een clubras heeft voordelen"

Jonckheere verdeler van Honeycrunch in België

Tholen - Het Honeycrunch-seizoen is al een tijdje aan de gang en zal duren tot april. In België is importeur W. Jonckheere de verdeler van deze appelen. Het bedrijf staat bekend om exclusieve producten in het assortiment. "Daarom hebben we ook gekozen voor deze speciale appel. We zullen vanaf dit jaar de Belgen overtuigen dat de Honeycrunch een heerlijk ras is", vertelt Cédric Geens van Jonckheere. "Van september tot begin november is de Honeycrunch een soort 'vervanger' van de Pink Lady en is er extra veel vraag naar."Exclusief

Er zijn al veel verschillende appelen beschikbaar in België. Waarom dan toch een nieuw ras in het assortiment? "Allereerst omdat het een superappel is en kopers zijn te spreken over de 'crunchy' smaak. Daarnaast is het natuurlijk een clubras en dat heeft voordelen. Er wordt veel marketing rondom de Honeycrunch gemaakt. Daarnaast mag niet iedereen het product verkopen; bepaalde handelaren krijgen de exclusiviteit om deze te vermarkten. Als laatste is er een sterke opvolging van het product die 100% kwaliteit garandeert naar de klant toe."

De Honeycrunch appel komt van oorsprong uit Amerika. In Europa wordt het ras met name geteeld in Frankrijk en Duitsland. In totaal ligt het productievolume in Frankrijk en Duitsland rond de 18.000 ton. Binnen 8 jaar willen ze het dubbele produceren." Het bedrijf heeft ook weer cranberries van Ocean Spray in het assortiment en zal vanaf eind oktober ook weer starten met de Florida Grapefruit. W. Jonckheere is in België de exclusieve importeur van Florida Grapefruit van het merk Indian River Dolphin.

Voor meer informatie:
Stefan Andriani
Cedric Geens
W. Jonckheere SPRL
Werkhuizenkaai 112
1000 Brussel
Tel: +32 - 22426103
Fax: +32 - 22451079