Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Metro Cash & Carry groeit ondanks omzetdaling

De like-for-like omzetgroei van Metro Cash & Carry bedroeg in boekjaar 2014/15 1,0%. Daarbij nam de like-for-like omzet in alle kwartalen toe. Door de ontwikkeling van de wisselkoers (hoofdzakelijk van de Russische roebel) was er echter sprake van een reële omzetdaling van 2,7% naar 29,7 miljard euro. In lokale valuta werd daarentegen hetzelfde niveau als vorig jaar bereikt.


Bron: Metro Group

In het vierde kwartaal van 2014/15 ontwikkelde de like-for-like omzet van Metro Cash & Carry zich zeer positief en groeide met 1,1%. Daarmee was er voor het negende kwartaal op rij sprake van groei. De genoemde omzet daalde reëel door onder meer negatieve wisselkoerseffecten met 3,2% naar 7,4 miljard euro. In lokale valuta bereikte de omzet echter hetzelfde niveau als in vierde kwartaal van vorig jaar. De like-for-like omzet in Duitsland was minder uitgesproken dan in de twee voorgaande kwartalen. In de regio West-Europa groeide de like-for-like omzet van Metro Cash & Carry licht. In het bijzonder in Frankrijk, Italië en Spanje was de ontwikkeling positief. In Oost-Europa steeg de like-for-like omzet in vrijwel alle landen en ook de Russische handel vertoonde nog steeds een solide like-for-like omzetstijging. Terwijl de omzet in de regio Azië/Afrika gesteund door de wisselkoers licht steeg, daalde de like-for-like omzet wel. Deze ontwikkeling is toe te schrijven aan de ontwikkeling in China en Pakistan. In China werd daarbij bewust afgezien van handel met zeer zwakke marges met grote omzetvolumes. Japan en India bereikten wel een like-for-like omzetgroei.

Real
De like-for-like omzet van Real daalde in boekjaar 2014/15 met 0,8%. De reële omzet daalde vooral als gevolg van het sluiten van vestigingen met 2,6% naar 7,7 miljard euro.


Bron: Metro Group

In het vierde kwartaal van 2014/15 daalde de like-for-like omzet van Real met 1,6% en vertoonde daarmee een betere ontwikkeling dan in het derde kwartaal van 2014/15. In boekjaar 2014/15 nam het filialennetwerk van Real in Duitsland zoals aangekondigd af met 14 filialen naar 293 filialen. Acht Real-vestigingen werden in het vierde kwartaal gesloten.

Meer informatie is te vinden op: www.metrogroup.de

Bron: Metro Group
Publicatiedatum: