Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Handelsmissie, 17-20 november 2015

Maak kennis met het potentieel van de AGF-sector in Kosovo

In samenwerking met de Nederlandse Ambassade in Pristina - Kosovo bieden Recura en Terwel de Nederlandse ondernemers een veelzijdige handelsmissie aan.
Kosovo is een uniek Zuid-Europees land centraal gelegen in de Balkan. Landbouw is een van de belangrijkste sectoren in Kosovo, maar het potentieel van de sector wordt maar ten dele benut. Met onder andere als gevolg dat 70% van de landbouwproducten dat wordt geconsumeerd, geïmporteerd wordt. De kansen op het gebied van importsubstitutie zijn dus groot. Daarnaast heeft Kosovo door haar centrale ligging de potentie een brugfunctie te vervullen tussen Noordwest- en Zuidoost Europa. Kosovo heeft de potentie een Agrarische Hub te worden van waaruit de verschillende regio's worden bediend; dit biedt interessante mogelijkheden voor het Nederlandse bedrijfsleven.

Groente en Fruit
Groente en Fruit zijn de grootste sectoren binnen de landbouw. Belangrijkste groenten zijn tomaten, aardappels en paprika's, het fruit met de meeste potentie zijn appels, peren en bessen. Voor zowel de groenten als het fruit is de lokale behoefte substantieel groter dan het huidige lokale aanbod. Daarnaast liggen er goede mogelijkheden in de export. Ten eerste omdat er door de relatief goedkope arbeidskosten relatief goedkoop kan worden geproduceerd. Ten tweede zorgen de gunstige agro-klimatologische omstandigheden ervoor dat er kwalitatief hoogwaardige producten kunnen worden geproduceerd die concurrerend kunnen zijn op de internationale markt. Om de productie en de effici├źntie te verhogen is er met name behoefte aan kennis en technieken op het terrein van productie en verwerking zoals moderne productie faciliteiten en apparatuur en techniek voor opslag en distributie.

Klik hier voor het volledige programma en aanmeldingsformulier