Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Polen verkennen andere afzetmarkten voor fruit

Prima 2000, dat al ongeveer 20 jaar op de markt bezig is en momenteel een van de grootste telers en expediteurs van appelen in Polen is, ziet zich geconfronteerd met problemen in de vorm van het handelsembargo van Rusland. Anna Sopel van Prima 2000: "We kunnen verschillende soorten verpakkingen aanbieden van echt goede kwaliteit, maar vandaag de dag is het enige probleem dat we meer klanten nodig hebben."

Het bedrijf biedt alleen Poolse appelrassen aan zoals Idared, Gloster en Gala. Er wordt gewerkt met supermarkten in verschillende Europese landen als Scandinaviƫ, Tsjechiƫ en Hongarije. Wat volume betreft levert Prima 2000 ongeveer 400 tot 500 trucks per maand, die ieder 20 ton vervoeren.

In de zoektocht van het bedrijf naar nieuwe markten hebben de appelen van Prima 2000 al hun weg gevonden naar Roemeniƫ en andere Europese landen. Deze zijn niet alleen gekozen omdat ze niet afgelegen zijn, maar ook omdat er veel supermarkten zijn en de vraag er toeneemt. Daarnaast hebben deze markten vergelijkbare eisen. Het enige probleem is dat ze lage prijzen willen.

Als het op kwaliteit aankomt, meldt Anna Sopel dat het seizoen pas net begonnen is, waardoor het nog te vroeg is om hier iets over te zeggen. Wat duidelijk is, is dat ondanks dat het weer niet ideaal was en daarom effect kan hebben op de kwaliteit, de oogst nog steeds beter is dan verwacht.

Voor meer informatie:

Anna Sopel
Prima 2000
E-mail: asopel@prima2000.pl
Publicatiedatum: