Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zes procent minder Poolse appels

De Poolse fruitsector heeft sterk te lijden gehad van de droogte van afgelopen zomer. De verwachtingen, die tijdens Prognosfruit werden gewekt, zijn daardoor niet uitgekomen, zo meldt NFO in haar nieuwsbrief. Het Poolse bureau voor statistiek CSO raamt dat de appelproductie zes procent lager uitvalt dan vorig jaar en zelfs acht procent kleiner dan de prognoses die in juli werden gegeven.

CSO schat de productie nu op 3 miljoen ton in plaats van 3,25 miljoen ton. Dat is overigens een afwijkend getal van de raming die voor Polen op Prognosfruit werd gegeven: 3,75 miljoen ton. Ondanks de terugval in productie ligt deze nog steeds 35 procent boven het gemiddelde van de jaren 2006 tot en met 2010.

Ook de peren- en pruimenteelt leden onder de droogte. CSO raamt de perenproductie op 70.000 ton. Dat is 5 procent lager dan vorig jaar. De pruimenproductie wordt geraamd op 92.000 ton, 13 procent minder dan in 2014.

Bron: portalspozywczy.pl

Publicatiedatum: