Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Aldi zet in op het Ruhrgebied"

Aldi is over het algemeen uiterst terughoudend met het noemen van bedrijfscijfers. De groei van de twee discounters Aldi Süd in Mülheim en Aldi Nord in Essen is echter niet te overzien. En de boodschap is niet mis te verstaan: Aldi zet in op het Ruhrgebied, schept honderden arbeidsplaatsen en brengt daarnaast de bouwsector op gang. Ook de wethouders, die chronisch krap bij kas zitten, mogen zich verheugen op meer inkomsten.

Dat Aldi inzet op het Ruhrgebied weegt des te zwaarder omdat andere handelsgiganten uit de regio eerder krimpen: Tengelmann in Mülheim wil afscheid nemen van de supermarkthandel en warenhuisconcern Karstadt uit Essen gaat met haar consolideringskoers ook eerder voor kleiner.

In Mülheim trekt het internationale hoofdkantoor nu al talrijke handelsreizigers uit de partnerlanden aan, die hier niet alleen maar in de hotels overnachten. Ze maken ook duidelijk dat de vaak in diskrediet gebrachte globalisering hier een zegen kan zijn.
Publicatiedatum: