Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Transfrigoroute International: Foodretail in 2020

"Digitalisering ontwricht retail"

'Foodretail in 2020' was het centrale thema op het Jubileumcongres ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van Transfrigoroute International op 16 oktober 2015. Walther Ploos van Amstel van de Hogeschool van Amsterdam, Europarlementariër Wim van de Camp, Arthur van Dijk, Voorzitter Transport en Logistiek Nederland, Jan-Willem Grievink, Directeur Food Service Instituut Nederland en Mark van der Drift Senior directeur Ahold Transport gaven vanuit verschillende disciplines hun visie op dit thema. Transfrigoroute International is de Europese koepelorganisatie voor het geconditioneerd wegtransport. Hierbij zijn 15 nationale organisaties aangesloten. Transfrigoroute Holland is organisator van het jubileumcongres in Amsterdam.


Jan-Willem Grievink, Food Service Instituut Nederland

Food chain in disruption?
Jan-Willem Grievink van het Food Service Instituut Nederland maakt duidelijk dat 'ontwrichting van de voedselketen' een factor is waarmee de supply chain moet kunnen omgaan. Digitalisering van de samenleving maakt dat de consument nu de regie voert in plaats van de retailers of leveranciers van merkartikelen. Lifestyle bepaalt het eetpatroon en aankoopgedrag van consumenten en traditionele verkoopkanalen zoals de supermarkt staan onder druk. Om te overleven in de supply chain is het noodzakelijk om behendig en snel in te spelen op het eet- en aankoopgedrag van de consument.

Oplossingen en efficiency door samenwerking
Andere belangrijke factoren die van invloed zijn op de supply chain zijn de toenemende verstedelijking waardoor het efficiënt, veilig en schoon beleveren van de supermarkten en de horeca in de binnensteden meer en meer een specialisme is geworden. Aangestipt is ook de Nederlandse Green Deal Zero Emission Stadslogistiek, die in 2014 is ondertekend door een groot aantal bedrijven, overheden en brancheorganisaties en waarin samenwerking om te komen tot oplossingen voor zero-emissie belevering van de binnenstad centraal staat. Samenwerking is ook aan de orde in de supply chain, Ahold's Mark van de Drift noemde als voorbeeld de Transport Control Tower, waarbij Ahold met zijn logistiek dienstverleners samenwerkt om te komen tot een hogere efficiency.

Meer informatie:
TLN
Renée Reijers
T: 06-51806340
E: [email protected]

Publicatiedatum: