Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jonas Vercammen, teler en handelaar:

"Alle kolen zijn redelijk van prijs"

Tholen - Het is weer kouder en de vraag naar wintergroenten neemt toe. Ook Gebroeders Vercammen merkt dat deze producten op de markt goed lopen. "Het is lekker druk op het moment. We hebben van eigen teelt ook een mooi aanbod kolen zoals rode, witte, savooie kool en bloemkool. Alle kolen zijn wel redelijk van prijs", vertelt Jonas Vercammen. "De bloemkool gaan momenteel rond de 70 cent op de veiling en wij verkopen ze voor 1 euro op de markt."Eigen teelt en afzet
Gebroeders Vercammen is al jarenlang actief in de teelt en verkoop van vollegrondsgroenten. Het bedrijf regelt de afzet zelf: de groenten worden thuis en op de markt verkocht. "Het areaal is in totaal zo'n 8 hectare. De eigen teelt is momenteel aan het minderen. We telen nu met name kolen en de rest loopt ten einde." Vandaag de dag telen de broers Jonas en Matthias Vercammen 25 tot 30 verschillende producten in Koningshooikt en Berlaar. Daarnaast nemen ze nog producten af bij telers en de veiling. De markthandel loopt goed. "Er wordt nu veel gevraagd naar wintergroenten en champignonsoorten."Voor komend jaar zijn de broers nog volop bezig met het maken van nieuwe plannen en investeringen. "Stilstaan is achteruitgaan", vindt Jonas. "We moeten wel vooruit. Voor volgend jaar gaan we deze winter nog eens bekijken wat we gaan doen. Of meerdere soorten groenten en fruit telen, of grotere volumes van bepaalde producten zetten. We zijn er nog niet helemaal uit."

Voor meer informatie:
Gebroeders Vercammen
Leemputten 40
2590 Berlaar
+32 - 0494 06 95 18
+32 - 0498 54 17 27
[email protected]
www.gebroedersvercammen.be