Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Walmart's opent aanval op Amazon

Supermarktketen Atak opent 120 vestigingen in Moskou

Walmart's plan tegen Amazon: "Winnen met winkels"
De waarde van Walmart-aandelen na een waarschuwing voor omzet en winst gedaalde tot onder die van Amazon.com. Walmart CEO Doug McMillon gaf echter een reactie met betrekking tot het concurreren met Amazon. "Ten eerste, winnen met winkels. We weten dat consumenten houden van boodschappen doen in winkels en dat ze geweldige winkels willen zien." (fortune.com)

Haggen begint met opruimingsverkoop

Haggen heeft aangegeven dat het van plan is om onmiddelijk een opruimingsverkoop te houden op de 36 locaties die van het bedrijf worden overgenomen door Gelson's Markets en Smart & Final Stores. Soortgelijke acties worden gehouden in 67 andere vestigingen in Zuid-Californië, Arizona en Nevada. Deze beslissingen zijn genomen naar aanleiding van de uitspraak van de faillissementsrechtbank. Deze heeft toegezegd dat Haggen verder mag gaan met de liquidatie en verkoop van de winkels waar het vanaf wil, ondanks de protesten van vakbonden. De vakbonden vinden dat het verkoopproces te snel gaat, waardoor zorgen ontstaan over of de vestigingen genoeg vermarkt worden en niet bij voorbaat verdoemd zijn te sluiten. De rechter bepaalde dat de verkoop een efficiënt middel is om geld te verkrijgen voor het bedrijf en zijn schuldeisers. (supermarketnews.com)

Supermarktketen Atak opent 120 vestigingen in Moskou 

Atak, dat onderdeel is van Auchan, gaat €499 miljoen uitgeven voor de opening van 120 supermarkten in de regio van Moskou rond 2018, meldt anrt.info. Het regionale bestuur gaf aan dat de plannen van het bedrijf de hoeveelheid aan belasting dat aan het regionale budget van Moskou wordt toegevoegd zal verdrievoudigen, van €8,5 miljoen per jaar tot €25,6 miljoen. Atak heeft op dit moment 71 supermarkten in de regio van Moskou en heeft een investering geregeld van €356 miljoen. Hiervan is €57 miljoen vorig jaar geïnvesteerd. Van de 120 te bouwen supermarkten zullen er 30 tot 40 grote constructieprojecten zijn, wat betekent dat het gaat om nieuwe, aparte gebouwen. "Tot het einde van het huidige jaar zullen er 9 winkelcentra worden geopend," zei het regionaal bestuur. Atak is de negentiende grootste retailer van Rusland. In 2014 steeg de omzet van het bedrijf met 30% tot €8,3 miljard.

Metro-omzet naar verwachting 

Supermarktketen Metro heeft melding gemaakt van een daling in de omzet van het vierde kwartaal. Deze was niet erger dan voorspeld werd door analisten. De omzet daalde met 1,1% tot €14,2 miljard in de drie maanden tot september. (Bloomberg)

Giant-Landover verlaagt prijzen
Ahold's Giant-Landover-keten heeft aangekondigd de prijzen van duizenden producten in zijn winkels te verlagen. Dit is de tweede keer dat de keten dit in een jaar tijd doet. De nieuwe lagere prijzen zijn een toevoeging op de prijsinvesteringen die in de vorige herfst hebben plaatsgevonden. De keten beheert 168 winkels in de omgeving van Washington. Vertegenwoordigers van Ahold hebben erkend dat de keten moeite heeft met de hevige concurrentie in de regio. (supermarketnews.com)

Free Fruit for Kids lanceert in alle Countdown-vestigingen
Countdown biedt zijn Free Fruit for Kids-promotie aan in 180 vestigingen over het hele land. Kinderen kunnen snacken op vers fruit in elke Countdown-winkel, terwijl de ouders boodschappen doen. Het gratis fruit zal beschikbaar zijn in duidelijk gemarkeerde manden op de versafdeling in elke winkel. De manden zullen dagelijks aangevuld worden en zal een selectie aan fruit bevatten, zoals deze week appelen en bananen. De landelijke actie volgt op het succes van een proefperiode die in Oost-Auckland in medio augustus van dit jaar is uitgevoerd. (scoop.co.nz)

Walmart voert druk op leveranciers verder op

Leveranciers van alles van levensmiddelen tot sportartikelen worden al onder druk gezet voor lagere prijzen en deling van kosten door Walmart. Ze moeten zich nu voorbereiden voor nog lagere prijzen, naar aanleiding van de omzetwaarschuwing die onlangs werd uitgezet door Walmart. Klik hier om verder te lezen op uk.businessinsider.com.

Meer buurtwinkels in Vietnam

Er komen steeds meer buurtwinkels in Vietnam. Het aantal is sinds 2012 toegenomen met 260%. De binnenlandse keten Vingroup heeft sinds het einde van vorig jaar 93 winkels geopend en zijn op streek om hun verwachting voor 2016 te verdubbelen. Het uit Japan afkomstige FamilyMart verwacht meer dan 100 winkels in 2016 te openen. 7-Eleven is juist op de markt gekomen na een franchise-overeenkomst met Seven System Vietnam. (igd.com)

Memo geeft bewijs van mogelijke overname van Brookshire

Brookshire Grocery heeft aan zijn werknemers bekend gemaakt dat het strategische opties onderzoekt voor een mogelijke overname. Dit bevestigt de speculaties die eerder deze week al rondgingen over overname van Brookshire. (supermarketnews.com)

Costco gooit olie op het vuur van prijzenoorlogen

De Amerikaanse retailer Costco gaat naar verwachting de toegenomen concurrentie verder opdrijven in de supermarkt- en brandstofretailsector van Australië. Costco drukt zijn prijzen en verkreeg een groter marktaandeel in de sector die wordt gedomineerd door Coles en Woolworths (businessspectator.com.au)

Womai verkrijgt US$200 miljoen
Womai, een dochteronderneming van COFCO, heeft US$200 miljoen (€176 miljoen) aan financiering verkregen voor zijn ambities om China's grootste online supermarkt te worden. Womai onthield zich van commentaar. Volgens een verslag van het Chinese marktonderzoeksbureau Sootoo staat Womai nu op de derde plek in de Chinese online supermarktsector met een marktaandeel van 17% na Alibaba's Tmall en Tencent's partner JD.com. Vanwege het enorme kapitaal dat nodig is om een e-commerce handel in versproducten op te zetten, was het verkrijgen van financiering voor Womai een noodzaak. Het bedrijf werkt momenteel nog aan zijn logistieke infrastructuur. (wantchinatimes.com)

Fresh Market-aandelen schieten omhoog

Aandelen van Fresh Market zijn zoveel als 14% omhoog geschoten na het nieuws dat oprichter en voorzitter Ray Berry een overnamebod voor de supermarktketen in overweging neemt. Berry onderzoekt of hij zich uit kan laten kopen met hulp van een participatiemaatschappij, volgens een nieuwsverslag van Reuters. Berry bezit 4,1% van het bedrijf en zou ook samen kunnen werken met zijn schoonzoon Michael Barry, die een aandeel heeft van 6,4%. Er is vooralsnog geen bod gedaan. (esmmagazine.com)

Walmart spoort regionale supermarkten aan tot overname
Deze week meldde Reuters dat Brookshire's overweegt om zich met een overeenkomst van miljarden dollars over te laten nemen. Supermarkt-onderzoeksconsultant David Livingston zegt echter dat veel regionale supermarkten opgekocht zijn door grotere ketens. "Het aantal kleine, regionale supermarkten lijkt af te nemen in de afgelopen 20 tot 30 jaar," zegt Livingston. Uiteindelijk komt het volgens hem neer op geld. "Veel van deze grotere supermarktketens zijn bijna als roofdieren zoals ze zich op kleine regionale supermarkten storten. Ze zien dit als een kans om geld te verdienen, komen binnen, kopen de supermarkten, halen alles eruit dat erin zit en ze zien verder wel wat er op het einde gebeurt," legt hij uit. Er zijn een aantal bedrijven die grote spelers zijn. "Er zijn er meerdere verspreid over het land: Albertsons, Safeway, Kroger, Walmart," zegt John Soules, mede-CEO van John Soules Foods. Maar Livingston zegt dat er een in het bijzonder een rol speelt in deze markttrend: "Sommige retailers zoals Walmart zijn zo groot geworden, dat er moeilijk tegen te concurreren valt." (esmmagazine.com)

Publicatiedatum: