Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hondurese okra in januari naar Nederland en Rusland

De exotische smaak en textuur van de Hondurese okra is erin geslaagd om een ​​markt te vinden in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje en Italië. Binnen twee maanden zal okra ook de Nederlandse en Russische markt betreden.

Marco Flores, directeur van Cuasa, een bedrijf dat okra exporteert en is gelegen in Choluteca, verklaart dat zij in de laatste fase van de onderhandelingen met Nederland en Rusland zijn beland. "De gesprekken zijn vergevorderd. We moeten alleen enkele details definiëren, maar we verwachten dat de eerste containers in januari naar Nederland en Rusland worden verscheept," aldus Flores. 

De Hondurese okrasector denkt de export naar Europa dit jaar te verdubbelen. "We verwachten een exportgroei van 400% naar de Europese markt. Deze stijging is een gevolg van meer productie en grotere bestellingen." Volgens Flores gaat de okra-export van 80.000 dozen naar 400.000 dozen, een ongekende stijging voor het bedrijf.

Markten
De groei van de Hondurese export naar Europa drukt zich ook uit in waarde met in de afgelopen twee jaar, oplopend tot 575 miljoen euro, een stijging van meer dan 100 miljoen euro ten opzichte van 2013. De Europese markt is volgens gegevens van de Centrale Bank van Honduras (BCH) momenteel de tweede grootste exportbestemming van Hondurese producten met een aandeel van 28,5%.

De producten, die worden geëxporteerd naar Europa zijn: koffie, palmolie, garnalen, meloenen, watermeloenen en oosterse groenten.

Belangrijkste partner
De verkoop aan de Verenigde Staten, de belangrijkste handelspartner van Honduras, bedroeg 681 miljoen euro in de eerste periode van het jaar. Het betreft voornamelijk bananen, koffie, goud, meloenen, watermeloenen en groenten.

Bron: laprensa.hm
Publicatiedatum: