Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Over de hele linie goede prijzen importfruit

Op de overzeese citrusmarkt worden nog altijd goede prijzen gebeurd. Het mandarijnenseizoen van overzee is afgelopen en de laatste sinaasappelen gaan hijgend weg. Handelaren verwachten dat er nog wel eens een tekort kan ontstaan tussen de overzeese en Spaanse productie. De prijs voor sinaasappelen is nog altijd prima, net als de pomelo's.

Turkse citroenen worden inmiddels voorverkocht voor 13 euro, wat ongekende prijzen zijn. Het eerste Turkse grapefruit wordt voor prijzen rond de 15 euro verkocht. Ook de prijzen van limes zijn weer opgeleefd met een niveau tussen de 7 en 7,50 euro. De mangomarkt is ook goed en met prijzen van 8-9 euro is de avocadomarkt ook prima te noemen.

Ook het Braziliaanse meloenenseizoen is goed gestart. De Cantaloupe-meloenen vormen een brandmarkt, de Galia's gaan goed en de markt voor gele meloenen verloopt regulier. De prijzen van de watermeloenen zijn daarentegen aan de zwakke kant. Het Spaanse kaki-seizoen is goed gestart met prima prijzen.

De markt voor importtomaten is prima. Voor ronde tomaten uit Marokko wordt 7-8 euro gebeurd en troscherrytomaten gaan zelfs voor 11-12 euro van de hand. De verkoop van komkommers verloopt wat zwakker. Bij paprika's verschilt het prijsniveau nogal per kleur. Die van groene is zwak, van rood zijn de prijzen goed en de gele zitten er tussenin.