Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gedroogd fruit populair

"De wereldwijde consumptie van gedroogd fruit en noten neemt gestaag toe door invloed van veranderende levensstijlen," zegt Brean Bettencourt van Bella Viva Orchards. "Consumenten worden steeds meer gezondheidsbewust, wat terug te zien is in het toegenomen aantal inschrijvingen bij sportscholen, yoga-klassen, etc. Daarbij is gedroogd fruit een handige meeneem-snack, die relatief lang houdbaar is, makkelijk op te slaan en een minimum aan seizoensgebonden issues heeft."Consumenten letten op ingrediënten
"Vandaag de dag letten consumenten meer dan ooit op de ingrediëntenlijst van de producten die ze kopen," zegt Bettencourt. Daarbij hebben veel landen buiten de VS een limiet op zwaveldioxide (SO2) als conserveringsmiddel, wat een industriële standaard is om kleuren te behouden bij gedroogd fruit. Wij hebben een standaard gezet wat betreft natuurlijk gedroogd fruit zonder SO2 en hebben een methode ontwikkeld voor het drogen van fruit zonder conserveringsmiddelen of toevoegingen. Met deze methode behouden we kleur en smaak."

Groei in de binnenlandse markt
Bella Viva's assortiment van gedroogd fruit omvat appelen, abrikozen, perziken, sinaasappelen, citroenen, peren en kersen. Al het gedroogd fruit is op maat verpakt. Op deze manier krijgt de consument het versproduct met de langst mogelijke houdbaarheid. De meeste producten van het bedrijf worden binnenlands verkocht, maar een deel wordt geëxporteerd naar Azië, Europa, Zuid-Amerika en Australië. Hoewel Bettencourt potentieel ziet voor groei in de export, ligt de focus momenteel op de binnenlandse markt.

Nieuwe meeneemsnacks
Onlangs introduceerde Bella Viva een toevoeging aan zijn Pure & Natural-lijn. Dit is een handig verpakte enkele portie gedroogde appelen. "Een ideale snack voor op school, het kantoor, de sportschool of op reis. Het is perfect voor je appel-per-dag, voor elke dag van de week," zei Bettencourt.


Kelsey Nunes en Brean Bettencourt presenteren gedroogde appelen op de Fresno Food Expo van dit jaar.

More on the dried-fruit process 
"Zodra het fruit is geoogst en wordt vervoerd naar de faciliteit, wordt het gedroogd en in een half verwerkte staat gehouden op een ideale temperatuur in gekoelde opslag (niet bevroren). Zodra het fruit in de gekoelde opslag wordt gedroogd, wordt feitelijk de tijd voor het fruit stilgezet. De houdbaarheid neemt niet af totdat het gedroogde product uit de koeling wordt gehaald en in dozen wordt verpakt. Zodra het fruit is verwijderd uit de koeling en verder wordt verwerkt (sorteren en verpakken), begint de houdbaarheid pas af te nemen."

Voor meer informatie:
Brean Bettencourt
Bella Viva Orchards, Inc.
Tel: (+1) 800-552-8218
Publicatiedatum: