Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe graantappel-exportstrategie voor Tunesië

Granaatappelen uit Tunesië zijn beroemd om hun buitengewone smaak en hun voedings kwaliteiten. Hiermee bekoren zij zelfs de meest veeleisende consumenten. Alleen al in 2014 exporteerde men circa 1.872 ton van deze exotische vrucht naar Europa en de golfstaten.

De productie in Tunesië wordt geraamd op een volume van 67.000 ton in 2013, geteeld op een gebied van 23.000 hectare. 63 procent van de productie stamt uit de kustregio Gabes (zuidoosten van het land) waar granaatappelbomen in de schaduw van de dadelpalmen groeien.


granaatappelproductie in de gebieden van Tunesië

Wanneer men naar de cultivering kijkt, nemen granaatappelen in Tunesië het zuidelijke deel van het land in, met name de oases worden normaal gesproken met dadelpalmen beplant. Nieuwe productiegebieden ontstaan in het noorden. Hierdoor zal de Tunesische granaatappelproductie in de komende jaren een nieuwe impuls beleven.

Deze nieuwe gebieden hebben betere groeiomstandigheden, aangezien het daar meer regent, de toegang tot bewateringsinstallaties makkelijker is en het lage zout zoutgehalte een hoge productkwaliteit ondersteunt.



Tot de nieuwe cultiveringsgebieden behoort Testour, in het noordwesten van het land, met een productie van 12.000 ton op 1.050 hectare, gevolgd door Kap Bon, waar 4.700 ton op een oppervlakte van 1.050 hectare geproduceerd wordt.

Granaatappelen worden meestal vers gegeten, aangezien de zaadmantel erg zoet is. De granaatappel wordt tevens veel gebruikt voor grenadine en jam. Wanneer zij eenmaal gekookt is gebruikt men de schil voor huidproducten, bovendien biedt de vrucht voedings- en therapeutische kwaliteiten.


De meest geëxporteerde rassen zijn Gabsi (links) en Tounsi (rechts)

De Tunesische regering ontwikkelt een exportstrategie om de vraag op te delen en een hoge kwaliteit te garanderen, om zo de behoeftes en de vraag van de verschillende internationale markten te dekken.



Om deze reden zijn veel plantages in het bezit van het certificaat 'biologisch geteelde granaatappelen' van de Europese organisatie. Andere plantages in het zuiden zijn onderdeel van het Gabes granaatappel-programma, dat een bepaalde kleur, rijping aan de boom zonder kleuractivering en een sappig, vers vruchtvlees garandeert dat zeer goed smaakt.

Voor de verkoop van de Agri Didon granaatappelen in Duitsland is Elite Trading Consult UG verantwoordelijk.

Contact:
Vertegenwoordiging voor Duitsland
Elite Trading Consult UG
Probsteigasse 50 - 50670 Köln Germany
Tel: +49-(0)221-3006058-8
trade@elite-tc.net

Agri Didon Tunisia
76, Avenue Habib Bourguiba Appt A-1-1
2080 Ariana (Tunisia)
www.agrididon-tunisia.com
 
Publicatiedatum: