Carrefour groeit dankzij Europese winkels

Het Franse supermarktbedrijf Carrefour heeft zijn omzet in het derde kwartaal verder zien groeien. Het bedrijf zag de verkoop aandikken in thuismarkt Frankrijk en versnellen in de rest van Europa, zo bleek vrijdag.

Carrefour boekte een omzet van 21,5 miljoen euro, ruim 2 procent meer dan dezelfde periode vorig jaar. Dat was in lijn met de doorsnee prognose van marktkenners. In Spanje, België en Roemenië profiteerde de onderneming van eerdere investeringen in nieuwe winkels en het uitbreiden van inzamelpunten voor online bestellingen. Dat trok meer klanten.

"Europa is uitgegroeid tot de groeimotor van Carrefour", aldus financieel topman Pierre-Jean Sivignon. In Azië gingen de zaken minder goed. In China had Carrefour last van de zwakke consumptie door de afkoeling van de economie. In Latijns-Amerika bleef de groei sterk.

Bron: TelegraafPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.