Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hele watermeloen in twee uurtjes weg

Jandino Asporaat doet boekje open over zijn meloenverslaving

TV-presentator en stand-upcomedian Jandino Asporaat vertelt in het AD over zijn meloenverslaving. "Vroeger at ik zo een hele watermeloen op. In twee uurtjes! Ik bleef maar eten." De op het eerste gezicht onschuldige vreetbuien bleven niet zonder gevolgen.

"Op een gegeven moment schiet je bloedspiegel omhoog", vertelt de presentator. "Zo erg dat je ziek wordt en daarna zakt het weer. Je afweer schiet naar beneden, nou ja, een heel gedoe..." Een dokter vertelde Jandino dat de klachten veroorzaakt werden door zijn watermeloenenverslaving. ,,Ik vroeg me af waarom ik zo ziek werd, want je denkt toch dat het gezond is om fruit te eten.'' Jandino ging los op watermeloenen, omdat ze 'gewoon lekker' zijn. "Heerlijk! In de zomer, lekker van de markt. Watermeloen en kip! Let's go."

Na het doktersconsult greep Jandino een tijd lang niet naar de watermeloenen. Een besluit dat zijn gezondheid goed deed. Het gaat zelfs zo goed dat hij het waterige vruchtvlees niet meer hoeft te laten liggen. "Nu mag ik ze weer.'' Lachend: "Maar niet meer dan een kwart per dag!"

Bron: AD
Publicatiedatum: