Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zuid-Afrika: Staking Ceres beëindigd

Een staking van zes weken en miljoenen Rand aan schade door incidenten van brandstichting heeft het appelen- en perenverwerkingsbedrijf Ceres lamgelegd. De staking is nu echter beëindigd. De protestacties van de vakbond FAWU (Farm Food and Allied Workers Union) zijn afgelopen.

De FAWU bereikte een loonovereenkomst van 8,25% met Ceres bij de Commission for Conciliation, Mediation and Arbitration (CCMA). De werknemers eisten een loonsverhoging van 12,5% wat later werd aangepast naar 10%. Het FAWU moedigt de werknemers aan om het aanbod aan te nemen.

Francois Malan vanCeres Fruit Growers (CFG) zei dat hij dankbaar en opgelucht is dat een overeenkomst is bereikt, waarmee een einde komt aan de staking van zes weken.

"We erkennen de sleutelrol die gespeeld is door het CCMA en de leiders van de FAWU in het bewerkstelligen van deze overeenkomst. We hebben een grote uitdaging in het terug op de rails zetten van ons bedrijf en weer aan het werk gaan. Ceres-werknemers zijn samen meer dan 7 miljoen rand (€460.000) armer wegens de onbetaalde staking en deze acties hebben ook CFG en onze telers ongeveer 10 miljoen rand (€650.000) gekocht. We nemen de materiële schade aan ons bedrijf op, maar belangrijker is nu dat we een goede werkrelatie met onze stafleden opbouwen."
Publicatiedatum: