Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Enjoy, it's from Europe'

111 miljoen euro voor promotie Europese agri-producten

In 2016 zullen de Europese producenten kunnen profiteren van programma's van de Europese Unie ter waarde van 111 miljoen euro om nieuwe markten aan te boren en de consumptie in en buiten de Europese Unie te bevorderen. Het programma voor 2016 richt zich tot een aantal geselecteerde derde landen waarvan het groeipotentieel het grootst is, vooral voor sectoren met een bijzonder moeilijke marktsituatie, zoals zuivel en varkensvlees

'Enjoy, it's from Europe', het nieuwe afzetbevorderingsbeleid dat de Europese Commissie heeft aangenomen, zal de landbouwsector helpen op internationale markten door te breken of hun positie op die markten te versterken. Daarnaast zal het de Europese consument meer bewust maken van alle inspanningen die de Europese landbouwers zich getroosten. Om dit doel te bereiken zal de Europese Commissie meer middelen ter beschikking te stellen, het cofinancieringspercentage verhogen en de administratieve rompslomp voor de goedkeuring van projecten verminderen. Dit is een onderdeel van het streven om de voor afzetbevordering beschikbare middelen geleidelijk te verhogen van 61 miljoen euro in 2013 tot 200 miljoen euro in 2019.

Cofinanciering
Volgens de nieuwe regels zullen ook de percentages voor cofinanciering door de Europese Unie stijgen van 50% naar 70-80% en tot 85% voor Griekenland en Cyprus). Tegelijk verdwijnt de nationale cofinanciering, waardoor voor alle lidstaten een gelijk speelveld ontstaat. De procedure voor de selectie van de projecten zal heel wat minder bureaucratisch worden, wat de indiening van een aanvraag zal vergemakkelijken.

Zie voor een overzicht van de maatregelen de site van de Europese Commissie.

Bron: Europese Commissie
Publicatiedatum: