Leo Kleijwegt:

"Traditonele prijsdip spruiten in oktober niet zo diep als andere jaren"

Tholen - Spruitentelers hadden de laatste jaren nogal eens reden tot klagen, maar de start van het huidige seizoen stemt tot tevredenheid. "Vanaf eind augustus tot september zijn de prijzen goed geweest. Dat hadden we nodig, want we worden al jaren achtervolgd door pech", zegt teler Leo Kleijwegt uit Mijnsheerenland. Hij schat dat de jaarlijkse krimp van 5% van het Nederlandse spruitenareaal ook dit jaar is doorgezet.

"Het koude weer is gezond voor de gewassen en de consumptie. We hebben de beschikking over een goede kwaliteit, redelijke opbrengsten en ook de prijsdip, die we anders in oktober hebben, gaat niet zo diep als andere jaren", vervolgt de spruitenteler. De prijs voor de B-spruiten ligt rond de 45-50 cent en de A's hangen daar net onder, afhankelijk van de markt die beleverd wordt. "De signalen zijn nu dat de afnemers aardig op voorraad zijn. Als we nou met z'n allen de komende weken rustig gaan plukken, dan kunnen we ook de prijzen op niveau houden."


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.