Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

MPS-ECAS start 1 november met audits voor fairtrade paddenstoelentelers

MPS-ECAS start op 1 november met het uitvoeren van Fair Produce audits voor champignon- en paddenstoelentelers. Fair Produce is een keurmerk dat staat voor een eerlijke teelt van champignons: plukkers krijgen genoeg betaald, maken niet te lange dagen, hebben voldoende rust en beschikken over goede huisvesting.

De auditoren van MPS-ECAS zijn intussen getraind en gekwalificeerd om de Fair Produce audits op de juiste wijze uit te voeren. De audits kunnen eventueel uitgevoerd worden in combinatie met GlobalGAP Fruit & Vegetables wat voor telers een voordeel oplevert. Het Fair Produce keurmerk werd in het leven geroepen om misstanden in de champignonsector te voorkomen. Eerdere excessen op het gebied van arbeidsvoorwaarden hadden een negatief effect op het imago van de champignonsector. En dat is zonde. De Nederlandse champignonsector is een bloeiende bedrijfstak die consumenten dagelijks voorziet van gezonde, lekkere producten, fair geproduceerd. Dat wordt getoond met het keurmerk Fair Produce.

Meer informatie:
MPS
Arjan van der Meer
T: +31174615724
E: [email protected]
www.my-mps.com
Publicatiedatum: