In 2014 waren perziken met 931.000 ton de meest geteelde fruitsoort in Spanje. In termen van areaal was de amandel het grootst (527.000 ha). Dit blijkt uit statistieken van het Ministerie van Landbouw, Voedsel en Milieu.
Het één na grootste fruitvolume was voor de nectarines (642.600 ton), gevolgd door appelen (620.800 ton), olijven (434.800 ton), peren (420.500 ton), bananen (365.300 ton) en druiven (241.800 ton). Ook van amandelen (195.700 ton), kastanjes (161.400 ton) en kersen (111.800 ton) werden grote volumes geproduceerd.
Na amandelen was het grootste areaal in 2014 gewijd aan de teelt van citrus (302.460 ha). Hiervan was 147.000 ha bestemd voor sinaasappelen, 113.000 ha voor mandarijnen, 76.000 voor satsuma's en 39.000 voor citroenen en limes. Een groot areaal was bovendien gewijd aan de teelt van perziken (51.000 ha), peren (23.600 ha), abrikozen (18.000 ha) en pruimen (17.000 ha).
(Eventueel:) Een kleiner areaal was bestemd voor de teelt van kruisbessen (6 ha), zure kersen (49 ha), kiwi's (1.500 ha), frambozen (1.500 ha), druiven voor verwerking tot rozijn (1.700 ha) en grapefruit (1.800 ha).
De laagste productievolumes waren voor de kruisbessen (10 ton), zure kersen (278 ton), hazelnoten (13.500 ton), frambozen (14.300 ton), walnoten (15.600 ton) en kiwi's (20.800 ton).