Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Israëlische grapefruitexport naar Europa krijgt een vervolg

De Turkse grapefruits laten nog een paar weken op zich wachten en dus genieten Israëlische grapefruitverladers nog een aantal weken van een goede exportmarkt naar Europa. Wanneer de Turkse en Spaanse vruchten verschijnen, zullen de prijzen dalen en de Israëlische zendingen afnemen."We zijn drie weken geleden begonnen met het verzenden van grapefruits", vertelde Oron Ziv van Befresh Europe. "We hadden een late start omdat het fruit nog niet klaar was, maar de markt is nu erg goed." De prijzen voor een doos grote grapefruits liggen rond de 15 of 16 euro en de kleinere vruchten zijn ongeveer een euro goedkoper.

"Er is niet veel fruit op de markt en er is veel vraag. Dus het ziet er goed uit", aldus Oron. "De prijzen zullen zeker niet zo blijven. Het seizoen is altijd goed in het begin. Daarna neemt de vraag af, maar we hopen op een betere situatie dan vorig jaar." Hoewel Israëlisch fruit van hogere kwaliteit is, zal lager geprijsd fruit het Israëlische product later in de maand verdringen. Momenteel is de Israëlische grapefruit echter het enige beschikbare fruit."De volumes zijn kleiner dan vorig jaar, omdat de prijzen de afgelopen jaren laag waren", zei Oron. De zendingen van de Sweetie-grapefruit gaan ook van start. Dit ras wordt ook naar Europa geëxporteerd, maar hij is het populairst in Japan.

Voor meer informatie:
Oron Ziv
BeFresh Europe Ltd. Israël
Tel: +972 4 6191736
[email protected]
Publicatiedatum: