Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chinese appelimporteurs bezoeken Yakima, VS

Chinese importeurs zijn deze week op zoek naar appelen in de Yakima Valley om te profiteren van de uitgebreide handel. De vertegenwoordigers van importeurs in vier Chinese steden ontmoeten de sales managers in het Yakima hotel voor een rondleiding in twee verpakkingsfaciliteiten en langs boomgaarden als onderdeel van het bezoek, georganiseerd door de Washington Apple Commissie.

Het bezoek vindt plaats naar aanleiding van de overeenkomst tussen nationale gewasbeschermingsambtenaren uit zowel China als de Verenigde Staten, afgelopen mei, dat de handel voor alle appelrassen stimuleert. Sinds 1994 zijn de Chinese havens alleen open voor de rassen Red Delicious en Golden Delicious, terwijl de telers in Washington hun aanbod van rassen hebben vergroot.

Tijdens het onlangs voltooide appelseizoen exporteerde de Verenigde Staten 56 miljoen kilo Washington-appelen ter waarde van meer dan 47 miljoen euro, naar China, aldus de Apple Commission. Deze laatstgenoemde teeltorganisatie is belast met de internationale marketing van appelen.

De appelsector van de staat Washington, de grootste van het land, is sterk afhankelijk van de export. Van jaar tot jaar worden ongeveer een derde van Washington's appelen geƫxporteerd naar meer dan 60 verschillende landen. Ambtenaren hopen dit totaal te vergroten nu zij een betere toegang tot de Chinese markt hebben.

Bron: yakimaherald.com
Publicatiedatum: