VS: Salmonella uitbraak van komkommers ook in Maryland

Een inwoner van Maryland is een van de honderden in het land die salmonella kreeg nadat hij komkommers uit Mexico heeft gegeten.

Het onderzoek is nog in volle gang daarom kunnen de staat en federale ambtenaren niet veel details vrijgeven over deze persoon. Er wordt van uit gegaan dat de komkommer in een andere staat gekocht of gegeten is, deze productie wordt naar alle waarschijnlijkheid niet verkocht in de winkels van Maryland, zegt Dr Lucy Wilson, arts gespecialiseerd in besmettelijke ziektes van het ministerie van Volksgezondheid in Maryland.

De nationale uitbraak werd voor het eerst aangekondigd door de Centers for Disease Control and Prevention in september. Het heeft al aan vier mensen het leven gekost en er zijn 732 mensen ziek in 35 staten. Er wordt gevraagd om de  komkommers terug te sturen zij zijn namelijk geïdentificeerd als de bron van de salmonella. De doden vielen in Arizona, Californië, Texas en Oklahoma.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.