Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Roemeense retailers moeten minstens 51% lokale AGF verkopen

Afgelopen dinsdag diende de Roemeense Senaat een wetsvoorstel in dat food retailers verplicht om een ​​vast aanbod van groenten, fruit en vlees geproduceerd in Roemenië, te verkopen.

De motie tot wijziging van Wet 321/2009 op food marketing, aanvankelijk voorgedragen door de sociaaldemocraat Ovidiu Dontu, werd met 76 stemmen voor en vier tegen goedgekeurd. In de toelichting benadrukte Dontu dat zijn project als doel heeft om de toegang tot de markt voor nationale producenten te vergemakkelijken.

"De food retailers moeten ten minste 51% van hun groenten, fruit en vlees kopen van de korte voedselvoorzieningsketen, zoals gedefinieerd door het gemeenschappelijk landbouwbeleid van de EU. In de wintermaanden (december-februari) zal een maximum aandeel van 70% worden toegestaan ​​voor de invoer van groenten en fruit, afhankelijk van het aanbod voor elke categorie. Wie de regelgeving niet uitvoert, krijgt een boete tussen 5,661.18 - 11,322.37 euro," aldus het rapport van de Economische Commissie.

Een korte voedselvoorzieningsketen, volgens de Economische Commissie, is "een supply chain met een beperkt aantal handelaren die zich bezighouden met de samenwerking en lokale economische ontwikkeling, met nauwe geografische en sociale betrekkingen tussen producenten en consumenten."

De maatregelen treden zes maanden na publicatie in de Staatscourant in werking. Dit zal in de Kamer van Afgevaardigden worden besproken.


Publicatiedatum: