Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

La Place stapt over op in Nederland geteelde quinoa

Restaurantketen La Place, onderdeel van warenhuisketen V&D, serveert voortaan alleen lokaal geteelde quinoa uit Nederland. Deze quinoa is niet alleen vrij van residuen van bestrijdingsmiddelen, maar wordt ook geteeld op een gezonde bodem. "De keuze voor lokale quinoa komt voort uit de wens van La Place om het aantal foodmiles sterk terug te dringen", zegt Nick Möhlmann, inkoper bij La Place. "Bovendien smaakt de Zuid-Amerikaanse quinoa vaak wat bitter."

In 2014 is de Dutch Quinoa Group, waar La Place haar quinoa van afneemt, gestart met 14 Nederlandse quinoa-telers. Omdat de productie zo goed ging, is het aantal telers dit jaar uitgebreid tot 45. De telers worden begeleid door de experts van de Dutch Quinoa Group en gebruiken geen gewasbeschermingsmiddelen. In Nederland wordt daar, in tegenstelling tot in Zuid-Amerika, streng op gecontroleerd. Omdat er lokaal geproduceerd wordt, is de keten kort en wordt de beste kwaliteit gegarandeerd.

Ook is het verwerkings- en distributieproces volledig in handen van de Dutch Quinoa Group. De quinoa wordt gezaaid in maart en geoogst in augustus en september. Vervolgens wordt de quinoa gedroogd en worden eventuele plantresten verwijderd. Tenslotte wordt de quinoa vervoerd naar de verpakker en vervolgens gedistribueerd.

Bron: La Place

Publicatiedatum: